Пет населени места избират кмет на втори тур на частичните местни избори. В една община и четири кметства ще се проведе балотаж между кандидатите за кметския стол. Изборният ден започва в 7.00 часа и ще продължи до 20.00 часа. Съгласно Изборния кодекс в изборния ден не се допуска предизборна агитация., съобщава „Фокус”.

На втори тур в община Баните, област Смолян, ще се явят Павлин Белчев от ПП ГЕРБ и Ферад Емин от ДПС. Броят на избирателите в общината е 3 622 Разкрити са 17 секционни избирателни комисии.

В област Бургас в кметство Трояново на балотаж ще се явят Димитър Николов от Инициативен комитет, и Галина Христова от ПП ГЕРБ. Хората с право на глас в кметството са 1 037 души. На територията на селото са разкрити 2 секции.

В област Плевен ще се състоят два балотажа. В село Славовица, Долна Митрополия, на балотаж ще се явят Галя Игнатова от Движение „България на гражданите“ и Георги Крумов от ГЕРБ. Броят на избирателите с право на глас в селото е 442. Разкрита е 1 секция.

Балотаж ще се проведе и на частичните избори за кмет на кметство Стежерово, община Левски. До него са допуснати Диан Димитров от БНЗС и Пепа Костова от коалиция „БСП за България“. С право на глас в селото са 358 души. На територията на кметството е разкрита 1 секционна избирателна комисия.

В област Шумен в село Боян резултатът от изборите също ще се решава на втори тур. Сили на балотаж ще премерят Ердинч Еминов от ДПС и Мехмед Мехмед от "БСП за България". 467 души ще могат да упражнят правото си на глас в кметството. Разкрита е 1 секция на територията на село Боян.