Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов няма интерес да участва в проекта Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“. Към момента не са правени и преговори, но Пеканов е категоричен, че след края на служебния кабинет ще се върне към академичния си живот, а с двамата бивши министри имат съществени разлики по отношение на политиките.

„Само антикорупционната риторика не е достатъчна, трябва много повече, това не е достатъчно за да гарантираме, че няма да сме последни в Европа с най-ниски заплати и пенсии“, каза Пеканов пред Нова телевизия.

По отношение на помощите за бизнеса, той заяви, че се работи в тази посока, но в момента пандемичните мерки не ограничават кой знае колко бизнеса и няма нужда от големи помощи.

Пеканов коментира и Плана за възстановяване и това защо все още не е готов.

„Парите няма да се изгубят, те не са в риск, но трябва да се започне да се реализират проектите. Отворената тема е за енергетиката, но все още няма план как да спрем въглищните централи. Това е въпрос, който не може, да решим за няколко седмици. Има много различни мнения, чувам дори изказвания на синдикати, че е по-добре да излезем от ЕС, но да запазим въглищните централи“ , каза още той.