Шестимата народни представители, напуснали парламентарната група на "Величие" няма да подкрепят кабинет нито с втория, нито с третия мандат. Красимира Катинчарова, която сега вече е независим депутат обяви на пресконференция, че с колегите й дори няма да участват в разговори за правителство.

"Дори да бяхме останали като парламентарна група считаме, че нашите 13 гласа няма да бъдат решаващи да бъдем едновременно верни на ангажиментите, които поехме към нашите избиратели, подкрепяйки каквото и да било правителство, излъчено от този парламент", заяви Катинчарова.

Вече независимата депутатка призна, че дължат обяснение на избирателите заради неудобството и объркването, което им причинили "със ситуацията около „Величие". "Искаме да сложим край на тези, меко казано, интриги, които се случиха, добави тя. По думите ѝ случилото се е създало лош имидж на партия „Величие". Свидетели сме на изключително динамична ситуация. На мнение сме, че „се троши народна пара напразно", каза тя.

Очаква се обясненията да дойдат във вторник от председателят на партия „Величие" Албена Пекова, която ще даде пресконференция.