Корнелия Нинова заяви, че партийният егоизъм е надделял на здравия разум, след като върна мандата на президента.  Тя изрази съжаление, че този парламент не е излъчил правителство, като напомни, че от БСП били готови с подкрепа към кабинет на ИТН с 5 условия за управлението.  

„ ОТ ИТН искат избори, за да имат по-голяма легитимност, абсолютно мнозинство е невъзможно. Правихме избори, готови сме. Резултатите не бяха добри очаквам да ги подобрим”, каза Нинова.  Въпреки действията й в последните месеци на едноличен ръководител на БСП, по думите й партията взимат решения чрез колективните си органи.

„  Партията си има Изпълнително бюро и Национален съвет. Не съм Слави и Бойко и да казвам през Фейсбук какво ще правим”, каза Нинова. Тя заяви, че за реденето на листи се чакат колективните решения на областните съвети и националния съвет.

Това е в пълен разрез с реалните й действия на последните избори, когато тя сама пренареди редица листи в страната без да зачете решенията на областните съвети. Такъв бе и случаят с Пловдив град, където цялата листа бе подменена с нейни хора.