Лидерът на левицата Корнелия Нинова отрече БСП да подготвя афера тип "Костинброд", след като в неделя премиерът Бойко Борисов изрази именно такова съмнение в столичната зала "Арена" Армеец.

"Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх. В този случай си търси оправдание за загуба, която им предстои", смята Нинова, която бе гост в bTV заедно с водача на евролистата на БСП Елена Йончева.

Лидерката на Столетницата настоя, че Борисов е прав като отрича собственост на къща в Барселона.

"Тя не се води нито на г-н Борисов, нито г-жа Борислава Йовчева. Ние искаме да бъде разследвана сметката на фирма „EMA BGS SL”. Това е фирма, регистрирана на мястото на къщата и чийто управител в началото е била г-жа Борислава Йовчева. Искаме да бъде разследван пътят на парите – тези 1,7 млн. евро, които са постъпили в тази сметка. Тези средства са постъпили от офшорна фирма, кипърска – собственост на безработен кипърец", посочи на свой ред Йончева.

По думите й, представители на фирмата са Иван Създов, управител на тенис кортовете в Банкя и Радослав Иванов, братовчед на Бойко Борисов.

"Ние не се интересуваме от личния живот на Бойко Борисов. Искаме от главния прокурор да провери тази офшорна сметка и какви пари са постъпили от Иван Създов. Също така, искаме да се поиска цялата информация от прокуратурата в Каталуня за тази сметка. С тази офшорна фирма е свързана друга офшорна фирма, чиито управители са ефективно осъдени за пране на пари и укриване на собственост", допълни Йончева.

Водачът на листата на БСП каза още, че ще предоставят на прокуратурата всички документи, с които разполагат.

"Радослав Иванов наследява целия бизнес на Борисов, включително и фирмата „Ипон”. Ние внасяме сигнал да бъдат разследвани тези имоти. Искаме да попитаме Радослав Иванов дали не е поставеното лице на Борисов за правене на бизнес", посочи още Йончева.

Тя заяви, че ѝ липсва журналистическата професия.

"Аз знаех срещу какво се изправям, затова влязох в политиката. Не съм предполагала, че ударите срещу мен ще бъдат толкова безскрупулни и жестоки. Мафията удря жестоко. Прокуратурата трябва да разбере коя е мафията", заключи Елена Йончева.

Борисов: Готвят ни нов Костинброд, не празнувайте, а гласувайте!ГЕРБ загърби скандалите и обяви курс към победа пред 14 000 души в "Арена Армеец"