Изкуствено се създаваше темата за война между БСП и президента и трябваше да я затворим. Имаме огромни проблеми, които трябва да се решат. Това заяви пред БНТ лидерът на столетницата Корнелия Нинова.


„С Радев, в лично качество, съм в такива отношения, в каквито сме от първия ден – на взаимно уважение и зачитане на мнението на другия. Ще решаваме след парламентарните избори дали да го подкрепим за втори мандат”, каза още тя. Говорейки за предстоящите парламентарни избори, председателят на БСП заяви, че това ще бъде една различна и трудна за партията кампания.

„Ние правим истинска кампания – със срещи очи в очи, с платформи. Сега това е ограничено. Приспособяваме се към модерните форми на общуване. Ще действаме каквито са условията за всички”, посочи тя.

"Ние отказахме участие във властта, отказахме голяма коалиция, а сега се намират хора, които говорят за това.  4 години се правят такива опити. 4 години сме се борили срещу този модел. Голяма коалиция между БСП и ГЕРБ е невъзможна по морални, идеологически и политически различия", категорична бе тя.  Лидерът на БСП коментира и ситуацията в страната след поройните дъждове и нанесените от стихията щети. "Причините за картините, които виждаме, не е само в дъжда. Това, което виждаме, е много силен спомен на дежавю", подчерта тя.