Корнелия Нинова няколко пъти заяви, че няма да подаде оставка като лидер на БСП и тя няма да се обсъжда сега, тъй като има по-важни неща, които предстоят – сформиране на парламент, а след това и кабеинт.

„Благодаря на новите коалиционни партньори,  които дадоха своя принос. Разбира се, ще изчакаме официалните резултати и тогава ще отговорим на всички въпроси. Има безпрецедентно ниска активност за първи път, откакто се правят избори. Има и други причини – нямаше дебат между партиите. ГЕРБ се биеше със служебния кабинет, ИТН – мълчаха, нямаше дебат по теми, които хората да гледат и оценят Това е наказателен вот към всички нас, тъй като предизвикваме втори вот в рамките на месец”, каза Нинова. Тя каза, че няма сериозна промяна от миналите избори, като не се е състояла протестната вълна, а отново сме в изходна точка.

„Партиите на протеста нямат мнозинство – ще има се наложи да водят диалог с някоя от партиите. Трябва да има редовно правителство и  да започнат промените и важните проблеми.  Изчакваме за резултатите, но препотвърждаваме резултата от април, очаквахме повече, не ни стигна времето между миналите и тези избори, за да постигнем повече”, каза Нинова.

„Не стои на дневен ред моята оставка, има по-важни въпроси в държавата и парламента. За подкрепа към правителство на ИТН –този път няма да е безусловна,  очаквам да ни поканят и да говорим за политика”, каза Нинова.