Неявяването на „Демократична България“ на консултациите с БСП днес означава, че те не искат редовен кабинет, а нови предсрочни избори. Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова след днешния отказ за среща.

„Те не искат да започнем промяната на модела, заради който хиляди граждани бяха на улиците. Най-лошото е, че с отказа те отказват да разговаряме за актуализацията на бюджета, което означава, че рискуваме да не се преизчислен пенсиите, а медиците да останат без допълнителни възнаграждения“, каза още Нинова.

Утре ще се проведе срещата с ИТН, като според Нинова от тях зависи как ще се продължи по-нататък.

„Трябваше да проявят смелостта днес и да кажат няма да подкрепим, поради тази и тази причина, а те се скриха. Нашият подход е за публичност и прозрачност, нека да дойдат от ИТН и оттам нататък следва развръзката. Няма да се откажем по средата на хорото“, заяви Нинова.

Нинова заяви, че нарочно не предлагат конкретни имена за министри, тъй като това е довело да крах в преговорите между ИТН и ДБ.

„Не предлагаме конкретни имена, защото знаем каква ще бъде тяхната реакция. Ние сме отворени за техните предложения за министри“, добави още тя.

Според нея не е необходима стратегия по отношение на решението на ИТН, тъй като „трябва да се прояви разум“.