Със заповед на премиера Стефан Янев са назначени трима заместник-министри на икономиката и заместник-министър на енергетиката.

Ивелина Пенева, която поема длъжността заместник-министър на икономиката, има богат опит в държавната администрация. В периода февруари 2007-октомври 2008 г. е била главен юрисконсулт в „Централно звено за финансиране и договаряне“ в Министерството на финансите, след което в продължение на 6 години е главен одитор в дирекция „Одитна дейност“ в Изпълнителната агенция „Одит на средствата от ЕС“. От март 2015 г. до март 2018 г. е главен директор на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката. В продължение на година след това отново работи в Изпълнителната агенция „Одит на средствата от ЕС“ като главен одитор в дирекция, а от юни 2019 г. до момента практикува като адвокат в Софийска адвокатска колегия. Притежава магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и диплома от международна магистърска програма „Право на Европейския съюз“.

Поста заместник-министър на икономиката заемат също Орлин Япраков и Красимир Киряков. Орлин Япраков е магистър по финанси от УНСС. Завършва докторска програма по финанси, парично обръщение и застраховка в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, гр. Свищов. Ръководител е на дружества, които се занимават с проекти в IT сектора и консултантски дейности по структуриране на сделки и посредничество по застраховане, осигуряване и финансиране. Управлявал е компании, занимаващи се с инвестиции и консултантски дейности. Работил е в банковия сектор.

Новият заместник-министър на икономиката Красимир Киряков има над 25-годишен опит при управление на международни проекти с бюджет от 100 000 евро до 380 милиона евро. Притежава задълбочени познания в областите маркетинг, бизнес планиране, финансово управление и стокови борси. В последните 4 години е директор маркетинг на компания за консултантски услуги по европейски оперативни програми и консултантски проекти в чужбина. Киряков е бил заместник-министър на образованието и науката в периода 2016-2017 г. Изпълнявал е и длъжността директор проекти в Европа и Азия в чуждестранна компания за техническо и финансово управление на консултантски проекти, партнираща си с важни международни организации.

Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Ирена Младенова.

Георги Самандов е назначен за заместник-министър на енергетиката. От декември 2013 г. до настоящия момент е директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. Притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София.