Парламентът развърза кесията и ще похарчи над 190 хиляди лева за цветя и вода. Сумата за букетите, венците, аранжировките е 70 хиляди без ДДС, а за доставката на минерална вода и за отвеждане на отпадните води на сградите на парламента е 91 хиляди без ДДС.

Рози, гербери, лилии, карамфили, ириси, лалета, гладиоли, слънчогледи, хризантеми... Това са част от цветята, включени в списъка, които ще трябва да изпълни фирмата, която спечели доставката на цветя и букети.

Цветята, зеленината, букетите, венците и кошниците са за кабинетите на шефката на НС, както и за залите, които ще се използват при официални събития.

Букетът в стаята на Цвета Караянчева се сменя всяка седмица. Новата аранжировка трябва да бъде поставена на масата в кабинета й всеки понеделник от 7 до 8,30 ч, пише DNES.BG. На уханието на цветята обаче нейните заместници ще се радват само при конкретни случаи, когато приемат делегации. Същото важи и за залите за официални събития.

Оказа се, че администрацията на парламента се грижи законотворците да разполагат с минерална вода не само в двете сгради, в които работят, ами и по мандатните апартаменти, в които са настанени, защото в поръчката е предвидено по домовете им също да бъде доставяна вода.