Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас малко след 07:00 ч. СУ "П.Р. Славейков" в Кърджали.


„В България има криза на държавността, отстъпление от правата и свободите, затова ние от 7 години повтаряме, че трябва да се възстанови нормалността, демокрацията и държавостта в политиката. Затова аз гласувах за рестарта на държавността, защото виждаме, че демокрацията е едно такова явление, което веднъж отвоювано, не е завинаги и по много лесен начин могат да се получат отстъпления. Но от друга страна, бих искал да заявя още отсега, възстановяването на демокрацията не може да се случва с недемократични средства и инструменти“, посочи Карадайъ.

"Гласуването с машини е бързо и лесно, аз го направих за 7 секунди", каза още лидерът на ДПС и призова хората да гласуват. Той самият гласува с машина и поиска инструкнаж. 

„Поисках го, защото това е задължение на СИК. Добре знаете, че още 2009 г. съм участвал в правенето на алгоритъм на този вид гласуване и съм запознат с него. Задължение е на СИК избирателят, който е стигнал до секцията, да му съдейства и да може да упражни правото си на глас. От тази гледна точка самият аз поисках да видим дали тя изпълнява задълженията си“, каза пред журналисти Карадайъ.

Според него контролните разписки трябва да се броят, за да има доверие в изборния резултат.  Аз, ако съм член на секционна комисия, няма да сложа подпис, преди да съм преброил контролните разписки“, заяви Мустафа Карадайъ.