Младежите на партия ГЕРБ си избира ново ръководство. Лидерът Бойко Борисов поздрави младежката структура.

Гласуването ще се проведе в зала 3 на НДСК, а на симпозиума присъстват над 600 младежи от около 15 000 членовете на МГЕРБ.

"Имахме инициативи, които претворихме в политика. Това е причината ГЕРБ повече от 15 г. да бъде водеща и първа. Причината, благодарение на която България да стане лидер в Източна Европа, стои в тази зала и се нарича Бойко Борисов. Станахме една от най-силните и разпознаваеми младежки организации в Европа. От 2008 г. откакто участваме в ИЕП и ЕДС нямаме година, когато да нямаме председател или заместник-председател в тези две големи младежки структури е ЕС. ГЕРБ доказа, че младите не са само бъдещето, но и настоящето. Никога не сме позволявали участието на младите да бъде разделителна линия. Повече от всякога държавата ни се нуждае от усилия за единение и по-добър път", каза Георг Георгиев, който пръв държа реч пред събралите се в залата.

Събранието започна с видео в края на третия мандат на Борисов, когато ГЕРБ беше първа политическа сила на проведените избори. Още тогава експремиерът прогнозира, че страната ни ще влезе в спирала от избори, поради невъзможността да се разберат.

"Те искат да хвърлят държавата в хаос и да покажат, че не са способни да управляват. Хората, които са казали, че искат промяна, искат да видят други как управляват, са ви дали възможност. Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите, от тук нататък с над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си понесе отговорност", посочи Борисов.