Заседанието на Националния съвет на БСП започна с викове „Оставка”. Те бяха отправени социалистите  от младежката асоциация в Перник към лидера на партията Корнелия Нинова заради резултатите от изборите. Младежите се събраха под прозорците на „Позитано” 20. Там имаше и още една акция – бял бус с надпис „Корнелия до победата. СДС е с теб” бе паркиран отпред, съобщава Нова ТВ.

Точка за промени в ръководството не е включена в дневния ред на заседанието. Въпреки, че веднага след резултатите от изборите, оставка подаде Изпълнителното бюро на партията, а тогава Нинова обяви, че няма да си тръгне от поста. Въпреки това нейни съпартийци заговориха за тази оставка.

„Минало му е времето на този председател. Корнелия Нинова трябва да излезе и да се извини за всичко, което направи. Защо обаче трябваше да загубим изборите? И защо тази жена винаги влиза и излиза през задния вход”,попита Кирил Добрев.

Преди заседанието депутатите от левицата Иван Ченчев и Георги Свиленски коментираха пред NOVA проведеното в петък пленарно заседание на новия парламент.

БСП решава дали да подкрепи Румен Радев за втори мандатНационалният съвет на социалистите се събира