Кандидатът за евродепутат от листата на БСП за България Тодор Стоилов инициира среща с бившия ректор на МУ – Пловдив доц. Георги Паскалев за проблемите в модерното общество.

Тя беше на тема "Етика и морал в съвременното общество", като внимание бе обърнато на културно-историческите ценности, образованието и проблемите в здравеопазване. 

В срещата участваха ученици и студенти. 

Сред темите, на които се обърна най-много внимание бяха з деморализацията е и в училищата - смъртните случаи и побоищата, работата на медиите , както и неспазването на обещанията на полиците.

Освен това акцент бяха и нестихващите проблеми в здравеопазването. Внимание бе обърнато, че при 6 млн. българи у нас, са хоспитализирани 2 млн. души , което е всеки трети гражданин.

"Сега болниците в Пловдив са 41, а преди, за 9 млн. души са били достатъчни и три. Не винаги развитите страни са пример за морал, като често е точно обратното. Необразоваността е също фактор за деморализацията", каза доц Паскалев.

“Изоставаме вече дори спрямо Румъния по минимална заплата и прогнозен ръст. Бе обърнато внимание, че имаме 45 000 раждания на година, а при последното правителство на БСП резултатите са били почти двойно, което е гаранция и за спокойна среда”, заяви кандидатът за евродепутат Тодор Стоилов.

Организаторът на срещата беше младият лекар от Пловдив д-р Любомир Паунов, който изказа подкрепа за Тодор Стоилов на предстоящите избори и благодари на участниците.