Снощи европейските лидери се събраха, за да решават редица проблеми, свързани с бъдещето на ЕС и бъдещето на Великобритания. Решиха ли какво ще стане с Brexit?

Може би, но изглежда, че срещата на върха протече и в коренно различен дух. Лидерите бяха заинтригувани от нещо съвсем различно, което никак не касае международната политика. Така във въпросът на вечерта се превърна не: "Какво правим с Brexit?", а "Какво толкова има на този таблет, че евролидерите така се забавляват?".

Да, правилно. Снимки и кадри от срещата показват как германският канцлер Ангела Меркел показва на британския премиер Тереза Мей нещо, което съдейки по изражението на лицето на радетелката за Brexit, явно е доста впечатляващо.

И понеже е доста впечатляващо мистериозното изображение, видео или текст (защото тук сме в полето на догадките) привлече вниманието и на останалите европейски лидери.

Впечатлен беше и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който също се засмя от онова, което му показаха двете дами.

Шегите скоро заваляха. Дали Меркел и Мей не сравняваха колко струват почти идентичните им костюми в европейско-синьо? Европейски служител се пошегува, че сигурно Меркел е заявила, че е взела своя на половин цена.