„Не мога да кажа дали Слави Трифонов ще е в листите. Момчето е болно, нека оздравее. Грехота е да се говори така, ама как да стъпи в парламента, като е болен? Никому не пожелавам това, имам колеги три пъти боледуват от пневмония след като са изкарали COVID”, заяви в ефира на БНТ Мика Зайкова. Тя допълни, че е уверена за победата на ИТН на следващите избори и партията ще прави кампания.

Относно промените в Изборния кодекс, най-възрастният депутат изрази възмущението си от някои реакции за българите в Турция, които по- думите й не са по-малко българи от всички останали. Ексцентричната дама коментира и ситуацията в парламента.

„Не искам да употребя думата "цирк", защото в цирка хората се трудят. В парламента хората не работят. Всичко се правеше за да се спира работата. Безкрайно съм възмутена от отношението на цялото правителство на Бойко Борисов. Вчера беше най-скандалното. Вчера се гласуваше изключително важен закон - за българската армия. Трябваше моите колеги от различните групи да обясняват какво пише в този закон", каза още тя.

"Едни гласуваха лицемерно, а други от сърце. Имаме го в програмата - на всеки 5 г. трябва да се преизчисляват пенсиите, не са преизчислявани от 2008 г. насам. Щяха хората да получат пенсии завишени между 20-30 процентa. Трябва актуализация на бюджета, пари винаги има. Ние викахме финансовия министър да дойде, да каже колко не стигат - не дойде", каза Зайкова.