Лютви Местан ще обжалва пред съда - иска си шофьорската книжка обратно.

Припомняме, че свидетелството на лидера на ДОСТ беше отнето, след като предизвика тежка катастрофа, при която загина 6-месечно бебе. Местан беше обвинен в причиняване на смърт поради непредпазливост на 14 април. Инцидентът стана на разклона за село Загорско край Кърджали.

Лидерът на ДОСТ беше задържан за 24 часа, а прокуратурата му наложи гаранция от 10 хиляди лв., която беше отменена от съда. Мотивът на магистратите беше липса на доказателства за доходите на Местан.

Лидерът на ДОСТ има забрана да напуска страната. Шофьорската му книжка също беше отнета, но предстои политикът да обжалва това решение пред съда, предават от "24 часа". Пусната е жалба, с която Местан настоява магистратите да му върнат свидетелството за управление на автомобил.

Лютви Местан отново с парична гаранция, отново тя е 10 хил. леваМярката за неотклонение е съобразена с доказателствата и имущественото му състояние

Взеха книжката на Местан, временно. Не може и да излети от БългарияТой е привлечен като обвиняем за тежката катастрофа край Маказа