5000 лева обезщетение ще получат всички избиратели на Веселин Марешки, които са излъгани. Това щедро обещание потвърди политикът, като подчерта, че ще бъде подписван договор и условието е да бъде сред управляващите.

„Най-много се лъже преди избори и след лов. Крайно време е на това нещо да се сложи край. Преди избори е опасно, тъй като така подлъгват хората. Затова, за да няма такива измамени граждани ние се явяваме с една кратка и много ясна програма – ще изградим държавна верига от бензиностанции. Ако съм в парламента и не го направя в рамките на периода, който определим  - 1 или 2 години и няма изградена бензиностанция в съответния район на избирателя, ще дам обезщетението. Бензиностанциите ще предлагат на социални цени, това ще повлияе дори на цената на хляба“, заяви Марешки пред Нова телевизия.

Той е категоричен, че никой няма никакъв ангажимент да гласува за него.

„Човекът трябва само да подпише този договор и аз ще го компенсирам, ако не изпълня ангажимента си“, коментира още той.

Относно въпрос за обещание на Марешки преди години за по-евтини имоти за образовани семейства, които така и не се е случило, той заяви:

„Аз не съм бил никога част от наблюдението, за да мога да ги реализирам. Не съм се справил като държавник, но успях като бизнесмен. Направил съм във Варна едно малко блокче, което съм продал на цени от 300 евро именно на образовани семейства. Ако бяхме управляващи, щяхме да го направим национална политика“, оправда се той.