"Имаме доказателства за това. Целият офис на "Изправи се БГ" е бил подслушван незаконно в продължание на месеци. Ще настоваме цялата истина за този позор да излезе наяве." Това заяви председателката на "Изправи се БГ!" Мая Манолова след първото заседание на председателския съвет в 46-ото НС, цитирана от "24 часа".

Не са открили подслушвателни устройства, обясни Манолова. "В списъка с хора, чиито разговори са прихващани фигурира и моето име, но там са имената на още десетки хора. Тази информация сме я предали в МВР. Трябва да се направи една истинска проверка", разказа тя.

Мая Манолова даде висока оценка на по-голямата част от министрите от служебния кабинет и ги похвали за работата им. "Те дадоха висок стандарт за това как трябва да се работи в интерес на гражданите, а не в интерес на икономически или политически кръгове. Следващото правителство ще е поставено пред предизвикатслетвото да държи летвата високо вдигната. Всъщност и хората харесват служебните министри, защото оправдаха очакванията на българските граждани", каза председателката на "Изправи се БГ!".

Парламентарната група на Манолова е готова за преговори с ИТН за подкрепа на следващо правителство, но при няколко условия. На първо място ще търсят пресечни точки по темите за доходите, пенсиите и подкрепата за бизнеса.