"Гласувах за обновена и справедлива България, в която децата ни да се върнат, да правят семейства и кариера. България, в която успяват образованите хора, а не мафиотите". Това заяви Мая Манолова, след като направи своя избор. 

"Хора, гласувайте, за да я има промяната. Нека в следващия парламент да има биткаджии и Комисия по ревизията. Гласувайте, гласувайте, гласувайте. Това е денят, в който трябва да променим България. Тези, които са ограбвали народа, ще бъдат наказвани. Със сигурност три формации ще бъдем в основата на следващото ядро на промяната", каза още тя.

Председателят на партия Възраждане и кандидат за президент д-р Костадин Костадинов също упражни правото си на вот в секция 313 на ОУ "Стоян Михайловски" във Варна.

„Днес ще гласувам за свободата, независимостта и възраждането на България! Обръщам се към всеки един българин, който ще стори същото като мен, с думите на великия поет Вазов - "Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци!"

Време е, съвременни опълченци на българския дух, да спечелим първата си голяма победа! Време е за нова епоха в историята на България! Време е за Възраждане!

Обръщение за изборите направи и Веселин Марешки

Ще изпълня своя граждански дълг и ще гласувам, защото не искам да оставя съдбата на България, своята съдба и тази на децата ми на случаен избор на други хора, заяви лидерът на „Воля” Веселин Марешки. Това съобщиха от пресцентъра на партията. По думите му най-лесно е днес да останеш у дома и после да критикуваш в интернет. „Днес е денят на недоволството – пред урните”, категоричен е Марешки.

По-късно днес той ще упражни правото си на глас в родната Варна. Тази сутрин, преди своя традиционен сутрешен поход в планината, политикът направи обръщение към избирателите.
„Днес всички се обявяват за промяна. Хайде най-накрая да се събудим, да не стоим до печките си, да отидем масово да гласуваме и да направим промяната, за която толкова години мечтаем”, призова Марешки.

„Дано след днешния избор да направим България просперираща, възраждаща се държава, а българския народ- благоденстващ и всички заедно да живеем тук по-щастливо. Бог да пази България!”, казва Веселин Марешки във видео-обръщението, което той публикува на личния си профил във „Фейсбук”.