Аделина Банакиева написа разтърсващо писмо до премиера Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук. Предлагаме ви текста без редакторска намеса:

Отворено писмо 
До Министър председателя на 
Република България
г-н Бойко Борисов 
От Аделина Банакиева

Г-н Борисов, мислех да кача лайф на обръщението си към Вас, така както Вие правите тук, но тъй като вчера, до кат’ за пореден ден се дерях по мегафона пред Министерски съвет, ми падна предния мост с 4 зъба, та ще пиша ...

Всъщност ето това е истината... тез 8-10 жени дет’ сме ядрото на протестите от инициативата Системата ни убива и които Вашия Вицепремиер нарече .... абе няма да го цитирам, че се ядосвам... та: 4 бр. онкоболни, 2 дискови хернии, ишиас, коксартроза, падащи или липсващи зъби... жени на средна и над средна възраст! Както знаете, екипирани сме в самоделни тениски с надпис “Системата ни убива”, знамена от подплата за 2,30 лв. двойна ширина, уредба дет има свои решения кога ще бачка, палатки (23 бр ) за нощувка пред МС от близки до Сдружение на пострадалите от ЧСИ, 2 мегафона от старите... те това ни е ресурса! 

Понеже сме българи и на всичкото отгоре предимно жени, та сме и разединени на 1245 фракции... тез дет нямат на кой да оставят децата срещу тез дет имат, тез дет искат първо ТЕЛК да реформират, тез дет се борят за подписване на факултативния протокол към Конвенция за правата на хората с увреждания ... абе ясно Ви е. 

Но е ясна крайната цел и тя ни обединява: ДОСТОЙНО живеене, не оцеляване, а живеене ! 

И за да има ДОСТОЙНО живеене е някак редно да има достойнство! 

И понеже ВАШЕТО Вице (щот Айде да не се заблуждаваме, ние сме клети и дърти, не прости) та това Ваше Вице, мож да си го смените и да си крепите таз толкова важна коалиция. Ако утре В. Симеонов случайно получи удар (мозъчен визирам, не друг) таз държава ще я закрием ли? Щот... тъжно е толкова бързо да свърши държава на 1300 г. 

Та това Вице смачка ДОСТОЙНСТВОТО на огромна група от хора ! 

А без достойнство не се живее, Г-н Борисов ! 

Ако майките са без достойнство, те ще произведат недостойни деца, а то не може всички да станат политици...
Много хора очакват от нас да “ втвърдим “ протестите и днес си мисля... да, тъжно ще изглеждаме да вандалстваме на тез години, с ишиаса и плексита... обаче пък на мен това да живея без достойнство и синовете ми да го гледат, ми се вижда доста по-тъжно! 
Всъщност тъжно до невъзможност! 

Целта на това писмо г-н Премиер е да Ви кажа, че заради това, че Вие не можете да скръцнете със зъби на Онзи нагъл гьонсурат В. Симеонов и да го разтребите под масата, та именно заради това ние ще крещим, вандалстваме, блокираме и т.н ужасно неприятни за нас неща, защото естественото за едни жени и майки не е да се държат като вандали! Ние даже пред сградата на НФСБ си изчистихме по навик... 

АЗ ще си променя навиците Г-н Борисов! Заради едното Достойнство! 

И за едното си Достойнство много хора ще застанат зад нас! 

Майката е страшна сила Г-н Борисов, ще видите...!

Протестът на майките прераства в гражданско неподчинениеПо-късно ще вземат решение дали отново ще блокират някой участък и кой точно