Аз желая да бъда омбудсман и да си върша работата. Мисля, че и хората желаят това. Нека всеки си върши работата честно.

Така националният омбудсман Мая Манолова отговори на зрителски въпрос дали иска да бъде премиер на България в "Шоуто на Слави". Има такъв период в историята на партията, в която бях, БСП - нелегална дейност. Няма да правя нищо нелегално, ако реша да правя нещо, ще го обявя публично. Не знам защо е този страх какво ще правя - като реша, ще ви кажа, обясни Манолова. 

Защо бяхте различна като политик и сега като омбудсман - коя е истинската Мая Манолова, бе друг въпрос към омбудсмана. Това са различни дейности, различни ангажименти, обясни тя.

Сегашната работа ми харесва повече. Приемам, че съм по-добра като омбудсман, отколкото като партиен политик. Никой не е еднакво добър във всичко. Ето, и вие сте по-добър като водещ, отколкото като журналист, обърна се Манолова към Трифонов. Защо ми казвате това, вие заяждате ли се с мен?, реагира Слави. Не, просто така го казах, да разведрим малко обстановката, обясни Манолова.  Да, в последните дни съм особено ведър, приключи темата Слави Трифонов. 

Не съм член на БСП, уточни Манолова в отговор на друг зрителски въпрос.

Наричали са ме как ли не, това никога не ми е пречило да си върша работата, интересува ме оценката на хората, заяви Манолова по повод това, че от КТ "Подкрепа" са я определили като Батман на републиката. 

Както са тръгнали да ми пречат да си върша работата, може и по-рано, преди края на мандата ми като омбудсман, да взема решение да се върна в политиката, заяви още Мая Манолова. 

Тя отново отказа да съобщи кой й е подал сигнала за аферата Костинброд. Свърши се с фалшивите бюлетини, сега наред са секционните комисии - хората си гласуват, те си броят, заяви омбудсманът. 

Защо през 2014 казахте, че гласът на народа трябва да сечуе, после гласувахте против референдума на Плевнелиев и мажоритарния вот - да, така мислех тогава. Сега хората са казали "да" на мажоритарния вот, приключваме, "да" на електронното гласуване, приключваме, обясни Манолова промяната в позицията си. 

Институцията на омбудсмана дава повече възможности от всички останали. Мисля, че омбудсманът може да направи повече от президента за гражданите, измъкна се Манолова от въпрос защо е отказала да стане кандидат на БСП за държавен глава. 

А готова ли е да се върнете в БСП и да заеме поста на Корнелия Нинова - такъв въпрос пред мен не стои, обясни омбудсманът. 

Защо ви наричат сестра Галева, да не би да имате нещо общо с братя Галеви, попита гражданка чрез Слави Трифонов. Не, из публичното пространство се върти една снимка, която е фалшификат, обясни Манолова.  

Пътувайки с влак онзи ден, хората в купето, работят в железниците, дадоха маса примери за съмнителни решения с покупки за мотриси, търгове, обществени поръчки..., даде пример за корупция Манолова, цитирана от offnews.bg. Тя призна, че са се опитвали да й влияят като обмудсман при работата й, свързана със закриване на арбитражните съдилища. Манолова обаче отказа да назове конкретно име.