Справедлива, богата, просперираща правова държава, в която всеки почтен човек да се чувства оценен и подкрепен. Това се пожела на старта на 46-ото Народно събрание Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме”.

Тя обясни защо са взели решение да заменят в името си „Мутри вън” с „Ние идваме”. По думите й, мутрите са добре окопани във всички етажи на властта и трудно биха се отказали доброволно. „Тепърва сблъсъците с тях ще предизвикват турбуленции. Ние идваме, за да изгоним мутрите. Трябва да променим и законите, така че мутризация да не бъде възможна, независимо кой е на власт”, каза Манолова.

„Нищо няма да ни спре да се върнем отново да площадите при първия знак, че в тази сграда се извършва промяна на волята на хората от протестите и на всички български граждани. Волята на хората на тези избори беше кристално ясна. Те очакват от формациите да се обединим и да извършим позитивна трансформация след десетилетия на застоя. Те очакват да застанем зад почтено правителство”, каза Манолова.

Тя е категорична, че „Изправи се БГ! Ние идваме” не цели постове.

Отговорността и правото са на първата политическа сила – „Има такъв народ”. Честито! Готови сме за разговори с „Има такъв народ” и с „Демократична България” за подкрепа на правителство, посветено на дневния ред на българските граждани”, посочи Мая Манолова.

Тя съобщи, че още днес ще внесат проект работата на Комисията по ревизия да продължи. От парламентарната група внасят и предложение да се разкрие комисия за разледване на полицейското насилие и подслушванията на гражданите от протестите. Внася и законопроект за преизчисляване на пенсиите. Манолова обясни, че вече има над 20 законопроекта, като за преизчисляването на пенсиите например, а те ще бъдат внесени в деловодството на НС в следващите дни.

„Готови сме да отстояваме европейските ценности, евроатлантическото достойнство. Ще положим всички усилия Планът за възстановяване и устойчивост да се реализира. За иновации и модернизиране на страната, дигитална и зелена икономика.

Промяната е необратима, но тя е необратима, ако сме единни. Иначе ще допуснем отново съдбата на България да се определя от провалилите се в управлението от ГЕРБ. Или от ДПС”, допълни Манолова.