Президентът Румен Радев прие последната формация в Народното събрания – „Изправи се! Мутри вън!”. Държавният глава каза, че в лице на ИСМВ  българите от протеста, търсещи пи-силна социална защита,  дадоха  своя глас. Той отново каза, че има голяма необходимост от редовно правителство и то по най-бързия начин.

„Ние сме платформа на гражданите, като сме изпратени да защитаваме техните интереси. В четири посоки  са нашите приоритети – умело управление на ковид кризата с нов ваксионационен план, незабавна икономическа подкрепа за семействата и бизнеса, както и очакването на гражданите да има стабилно парламентарно мнозинство, за да направи реформи в съдебната система и изборния кодекс, стабилен кабинет, който да застане зад гражданите и бизнеса”, каза Манолова. Тя каза, категорично ИСМВ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ и Бойко Борисов, като хората на 4 април са гласували за промяна.

„Бихме подкрепили кабинет с партиите на протеста, още повече, че  в предизборната кампания и съвместните ни действия в парламента, показаха, че имаме общ поглед  за изборните правила, съдебна система и българската икономика”, каза Манолова.  Тя допълни, че новата комисия по ревизия на управлението на ГЕРБ в последните 10 години ще започне утре.