От „Има такъв народ“ се отметнаха по-бързо от обещанията си, отколкото апостол Петър. Той е изчакал поне трети петел, а от партията са го направили още навлизане в парламента. Така Любен Дилов-син коментира отказа на партията на Слави от мажоритарния вот.

„Аз лично съм се подписал за този референдум, и ще настоявам това да се случи. Аз съм за мажоритарния вот.  Изкарал си три милиона души да гласуват на референдума и сега трябва да застанеш зад тях. Нали точно тази промяна искаха хората. От антисистемна формация станаха много бързи системна “, каза той в ефира на Нова телевизия.

Той пожела бързо оздравяване на Слави Трифонов.

„Той очевидно не е добре. Той е силен характер, командва си хората и трябва да е в парламента“, коментира Дилов-син.

Депутатът коментира, че в този парламент има твърде много желание за разправа и реванш.

„Може би не са доволни от изборните си резултати и затова са недоволни. Парламентът е място за битка, но трябва да дадеш възможност за това, ако ограничиш  правата на опонентите си, ще ги накараш да използват силата си с извън парламентарни средства“, каза още той.

Той се е изненадал от кандидатурата на Ива Митева за председател на парламента, но я подкрепя. Дилов е за дистанционното гласуване, но смята, че намаляването на партийната субсидия е по-скоро популистка мярка.