-Г-н Димитров, предизборната кампания свърши  - как мина тя за Вас и каква е разликата с други, в които сте участвали?

- Кампанията при мен бе като на местните избори. Успях да се видя с много хора очи в очи и да ги питам за тяхното мнение. Получихме добри отзиви от жителите на район „Тракия”, знаете, че съм трети мандат кмет, като плътно съм бил зад хората през тези години. Надявам се това да даде своя принос към гласуването. Това е първата цел – да сме първа политическа сила в района и се надявам тракийци да ме подкрепят.

-Какво Ви казаха хората по време на срещите, които проведохте и какво очакват от Вас?

-Винаги е добре да имаш познат, който участва в управлението.  Хората предпочитат да има личност, към която да могат да се обърнат, когато имат нужда и съответно да се решат техните проблеми.   Личният контакт е много важен, като през всичките тези години не съм спирал да се срещам с хора ежедневно, почти всички жители ме познават, с много от тях съм говорил.

-Това ли е най-важното за хората – средата, в която живеят?

-Всеки си има различни проблеми - на един пенсията му е ниска,  на друг бизнесът му е пострадал от пандемията, трети с трети проблем. Повечето хора искат човек, който може да им помогне в местните дела, а на тази база след това градим и националната ни политика. 

-Как виждате ситуацията в страната в момента?

- Наистина не знам как успяха за два месеца да направят така, че пак да пътуваме по 7 часа до морето. Спомням си как в детството ми се баща ми и цялото ми семейство ставахме в 4:00 сутринта, за да тръгнем към къмпингите по Черноморието, за да избегнем задръстванията – колата загряваше някъде около Сливен... Беше страхотно приключение и емоция, но в други времена.

Скоро бях до Първомай и оттам се прибрах по същия път, с който с баща ми се връщахме от морето. Много ясно в мен изникнаха спомените от детството и се чудя как успяха това да го върнат тези хора за 2 месеца? Наистина се иска талант за това… Сигурен съм, че ако Борисов бе премиер, щеше да е там на място и да имаме ясен план кога и как да се направи този ремонт, щеше да им ред.

-На какво според Вас се дължи този негативизъм към ГЕРБ, който виждаме през последните месеци?

- Ние го казваме няколко пъти – всички тези, които са в Министерски съвет имат една цел – да изкарат нещо черно за ГЕРБ, било то вярно или не…Но целта им е да оставят лошия вкус, както Борисов каза. Това не е случайно и се прави във всяко едно министерство – от спортното до вътрешното.  Знаете, аз съм вицепрезидент на Българската федерация по таекуондо и много добре съм наясно как се печелят медали и купи, като за това имаме нужда от подпомагане от държавата, а дори и там намериха нещо пошло.

Вижте, да отидеш в чужбина и да се качиш на стълбичката, да вземеш знамето и да изслушаш химна – това са неща, които са много важни за нас. Имаме си национални гордости,  на които не трябва да им се посяга. Църквата също са от тях. От Възраждането нямаме толкова построени храмове. Вярата е основата на нашето общество, за да растем като нация.  Няма свято, няма мило – служебното правителство прави политика с всичко. Това е Костинброд в разтегнат вариант.

-Как може ГЕРБ да отговори на този предизвикателство?

-Имаме два варианта. Единият е да имаме наши силни гласове,  с които да се противопоставяме  на тяхното викане и злоба - с наше викане и отговаряне на техните опорни точки. Не мисля обаче, че това е правилният вариант. От самото създаване на ГЕРБ така са ни учили – позитивна кампания и с акцент към това, което ще правим за хората. Винаги съм го правил. Разбира се, не трябва да пропускаме и да казваме какво се случва в момента, защото наистина временното правителство, прави предизборна кампания, която е единствено и само АнтиГЕРБ.

-Кой е най-големият опонент на ГЕРБ?

-Ние сме дясно ориентирана партия с ясно евроатлантически ценности, отсреща обаче имаме пълна дезориентация. Множество „нови” партии са със стари БСП лица – Мая Манолова, Татяна Дончева, Атанасов, които няма как да носят вятъра на промяната. През годините те намират някаква трибуна на опозиционери, но виждаме, че като влязат във властта не могат да блеснат.

-Защо ГЕРБ трябва да спечелят тези избори?

-Имахме 10 години на развитие, почувствахме се най-добрите на Балканите, да имахме нашите кусури по време на нашите стъпки, които обаче бяха правилни и само напред – това никой не може да го отрече. Изградили се много, няма как да се изтрие, да се изчегърта. Вярвам, че хората ще ни дадат нов шанс да продължим с тези стъпки.

Тракийци знаят, че съм твърдо зад тях. Няма човек, който да не ме познава в района, а  досега не съм ги подвеждал. Могат да разчитат на мен, очаквам да ме подкрепят с бюлетина номер 5 с преференция 106.  

Коалиция ГЕРБ – СДС е с номер 5 в интегралната бюлетина!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!