50 на 50 е прогнозата на лидера на БСП Корнелия Нинова за това какво предстои в политически план у нас – ще бъде ли съставено правителство или ще има нови избори. Тя признава, че партията е претърпяла тежка загуба, но е категорична, че отново ще се изправят на крака.

Според нея едни нови избори могат да помогнат на Бойко Борисов да събере повече гласове.

„Имали сме и много по-тежки загуби. Имали сме и 38 депутата. Важното е да запазим спокойствие и да гледаме напред. Ние сме ключов фактор в парламента, без чиито гласове не може да се състави правителство“, коментира Нинова пред БНТ.

Лидерката на БСП заяви, че БСП ще подкрепи Слави Трифонов: "ако предложи кабинет и му е необходима нашата подкрепа, ние ще дадем гласове. Засега оставаме опозиция на ГЕРБ, каза още Нинова“, каза тя.

Според нея БСП е загубило както заради страха от пандемията, така и заради „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън“, тъй като те са взели много от гласовете на левицата.

„В нощта на изборите първата ми  реакция беше да подам оставка. Много хора ми се обадиха и ме посъветваха да не прибързвам, да премисля ситуацията", обясни тя.

Според нея оставката й в този момент би била унищожителна за партията.

"Оставка на председател на БСП сега означава три месеца ние да правим процедура за пряк избор, а тези три месеца са изключително важни и ключови за България. Трябва да прецениш в политиката с кое ще навредиш повече", каза лидерката на БСП.

Корнелия Нинова призова членовете на партията да запазят спокойствие.