Корнелия Нинова се противопостави на решението на служебното здравно министерство да въведе задължителен „зелен“ сертификат като единствения вариант за достъп да закрити обекти.

Според лидерът на БСП и Изпълнителното бюро партията министър Кацаров не е в състояние да се справи с COVID кризата и по тази причина те настояват за оставката му.

Ето и цялото изявление на Нинова, публикувано в социалните мрежи:

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо.

Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?

Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка.“