„Не сме коментирали датата на изборите, това трябва да се  реши от президента, но въпросът е какво правим с бюджета. Видяхте – не може да има стабилно мнозинство, направихме всички опити между 1 и 2 четене да говорим с партиите на протестите за най-важните неща за народа. Отхвърлиха и това предложение, Христо Иванов го обяви за пиар акция. Поне 10 дни предупреждавахме какво ще се случи и днес стана беля – нашите прогнози се оказаха верни”, заяви  Корнелия Нинова след срещата при Румен Радев, на който бе върнат мандата.

Това, което се случи е изключително безотговорно в парламента”, каза Нинова. Тя заяви, че е било задължително да се гласуват 120 лева за пенсионерите, независимо, че е с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Това се прави заради ковид кризата – необходимо бе, даже и задължително. И не можеше да  чака, тъй като хората ще има тежка зима - ток, парно и вода. Не ме интересува какво им се предвижда на партиите на протестите”, каза лидерът на БСП.

Нинова върна мандата на Радев, той поздрави БСП за министрите в служебния кабинетСлед срещата се очаква изявление на президента за датата на изборите