Имената на някои от бъдещите министри вече се завъртяха, макар и да не са соъбщени официално от партията на Слави Трифонов.

Тяхната кандидатура за премиер е Пламен Николов. Вчера до 12 ч той е подбирал министрите си. Това каза Николов пред медиите в кулоарите на парламента след заседанието на групата на "Има такъв народ". Имената на бъдещите министри бяха представени на групата и посрещани с аплодисменти.

Имената бяха обсъдени и с “Изправи се БГ! Ние идваме!”. На срещи днес с ИТН са и "Демократична България”, и БСП, пише 24 часа. Оттам нататък трите по-малки парламентарни сили трябва да решат сами подкрепят или не кабинета. БСП дори вече свика национален съвет, който да вземе това решение, за сряда.

Ето и предложенията за министри на партията:

Министър на финансите - Пламен Данаилов

Пламен Данаилов е депутат от ИТН. Завършил е УНСС  със специалност финанси; счетоводство и контрол. Над 20 г.  е бил на висши управленски длъжности в големи международни компании. Управител на консултантска фирма в сферата на финансовите услуги.

Министър на икономиката - Десислава Димитрова

Министър на енергетиката - Александър Николов 

Министър на здравеопазването -  Силви Кирилов

Д-р Силви Кирилов е уролог, който има управленски опит и като директор на големи болници и шеф на Агенцията по трансплантациите. Още преди няколко дни неговото име се завъртя като министър на здравеопазването. Докторът депутат е водещо лице на партията в сектора, бе водач на листа.

Министър на регионалното развитие -  Георги Георгиев 

Министър на транспорта и информационните технологии - Гроздан Караджов 

Министър на правосъдието - Момчил Иванов 

Министър на младежта и спорта - Радостин Василев

Юрист. Завършил е право в СУ. Адвокат е в Софийската адвокатска колегия с експертиза в гражданското право и правната регулация на спорта на национално и международно ниво. Осъществява процесуално представителство пред международни юрисдикции като ФИФА и УЕФА при спорове и казуси във футбола, както и пред международния спортен арбитражен съд в Швейцария. Говори 4 езика. На 36 г. 

Министър на отбраната - Теодора Генчовска

Експерт по отбрана и въоръжени сили. Възпитаник на военната академия та е преминала и през редица допълнителни квалификации в Германия, Великобритания, Италия и САЩ. Професионалната й кариера стартира в генералния щаб на българската армия. Последователно преминава през всички нива, достигайки до началник на отдел "НАТО и ЕС" в МО. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика. На 50 г.

Министър на външните работи  - Ради Найденов 

Дипломат. Учил е международни отношения в УНСС, специализирал в Германия, Франция и САЩ. Дипломат от кариерата, дългогодишен посланик в Австрия и Германия. Извънреден и пълномощен посланик в конфедерация в Швейцария и Лихтенщайн. Бил е служебен министър на външните работи през 2017 г. Говори 4 езика. На 58 г.

Министър на вътрешните работи -  Петър Илиев

Дни наред неговото име се спрягаше за премиер. В предложения по-рано кабинет на Николай Василев той трябваше да оглави Министерството на правосъдието. Илиев е юрист. Завършил е магистратура в СУ с пълно отличие. Специализирал е английско търговско право и право на ЕС в Бъкингамския университет във Великобритания. Специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ. Доктор по право и автор на редица публикации на юридическа тема. Лауреат е на отличието "Адвокат на годината". Говори 4 езика. На 43 г.

Министър на културата - Георги Султанов

Министър на околната среда и водите - Силвия Бакърджиева