По никакъв начин не свързвам пожара в Унитемп със случващото се в ромската махала във Войводиново. Това коментира пред TrafficNews.bg кметът на селото Димитър Тосев във връзка с появили се твърдения, че роми са запалили предприятието на преработка за месо. „Надявам се компетентните органи да си свършат работата и скоро да установят какво точно се е случило. Според мен това е едно изключително неприятно съвпадение. Не виждам как е възможно да има умисъл”, посочи Тосев.

Той разказа, че фирмата е работила успешно. Условията за труд в цеха са били много добри. Спазвала се е изключителна хигиена. Не можело да се влиза свободно, а единствено с пропуск. Имало строги правила, които се спазвали. „Не искам да си мисля, че някой би посегнал на това предприятие умишлено”, каза кметът на Войводиново.    

По думите му, собственикът на Унитемп е помагал през годините на селото, включително и финансово. „Познавам го лично и му съчувствам. За съжаление, това, което се случи, е много грозно. Искам да изкажа своята морална подкрепа към него. Да загубиш нещо, което си творил години наред, е много тежко. Тежко е и за тези 300 души, които остават без работа”, допълни Димитър Тосев.

Умишлен ли е пожарът в завода до Войводиново? Говори шефът на пожарната ВИДЕО15 екипа от цялата област участват в потушаването на пламъците

Пожарът във Войводиново може да остави 300 работници на улицата ВИДЕО И СНИМКИ С ДРОНПродължават да прииждат пожарни, от изгорелия цех за месо се чуват животни

Ще търсят общински жилища на ромите от ВойводиновоОще не е ясно къде ще бъдат настанени жителите на махалата