Мащабният пожар в завода за месо край Войводиново продължава и в този час. Той е локализиран, съобщи пред TrafficNews.bg  директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.

Пожарът се простира на площ от 8 декара, а в потушаването му участват 15 екипа на пожарната от цялата област.

След новината за инцидента, форумите в социалните мрежи бяха заляти от предположения за умисъл, като някои дори обвързаха огнената стихия с протестите в селото от последния месец.

„Не допускаме да има умишлен палеж. Всички служители са напуснали обекта, при възникване на пожара не е имало никой вътре. Тепърва ще разследваме точните причини”, категоричен е шефът на пловдивската пожарна комисар Мангараков.

Какво каза още той – вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

Комисар Мангараков потвърди, че пожарът е възникнал в работно помещение зад административната сграда. Това се е случило след работно време, тъй като днес за фирмата е бил работен ден.

Поради факта, че конструкцията на обекта е от термопанели, пожарът бързо се разпространява по тях, обхваща целия завод, който е с площ от около 8 декара.

Веднага е изключено напрежението от трафопоста, оттам се изключва и напрежението към пожарните помпи в завода. Така огнеборците, пристигнали на място, са били принудени чрез подвозване да водоснабдяват пожарните автомобили.

Още пожарни пристигат край Войводиново! Чуват се взривове ВИДЕО+СНИМКИ с ДРОНЦелият район около пожара е задимен

Първите пристигнали на място автомобили са имали около 3 тона вода, но тя се е изчерпала бързо. В момента на мястото се намират 12 пожарни, като на помощ са се притекли огнеборци не само от Пловдив, но и от Карлово и Съединение. Имаме около 8 тона вода, ситуацията е овладяна. Няма обгазяване, няма токсични вещества. Нека гражданите бъдат спокойни, каза шефът на пожарната.

Той е разговарял и с регионалната екоинспекция да изпратят подвижна лаборатория, за да замерят въздуха.

Комисар Мангараков бе категоричен, че пожарът не е вследствие на избухнала газова бутилка. Отвън има бутилки с метан, които охлаждаме. Част от тях са демонтирани, така че няма опасност от взрив, посочи той.   

Ситуацията е напълно овладяна, пожарът е локализиран. Оставаме тук цяла нощ, няма нужда хората да се притесняват, допълни шефът на огнеборците.

Тепърва ще се изясняват причините за пожара.

Добрата новина е, че няма пострадали животни. Те са били в друго помещение, което не е засегнато от пламъците.