Екип на Агенцията по заетостта е провел предварителни разговори и консултации със собственика на завода за преработка на месо в пловдивското село Войводиново, пострадал от пожара. Местните бюра по труда са в готовност да информират и консултират работниците и служителите, които ще останат без работа след инцидента, съобщиха от агенцията. 

Експертите ще запознаят желаещите с целия набор от посреднически услуги на Агенцията по заетостта, чрез които могат да бъдат устроени възможно най-бързо отново на работа. На всеки, проявил интерес, ще бъде предоставена информация за свободните работни места в района по местоживеене, в областта и в регион Пловдив (Пловдивска, Пазарджишка и Смолянска област), като по-специално ще се обърне внимание на свободните позиции от месопреработвателната промишленост.

Към момента в бюрата по труда от Пловдивска област има заявени над 350 свободни работни места в различни сфери на икономиката. За персонала, който не може да бъде реализиран веднага на пазара на труда, териториалните поделения на Агенцията по заетостта имат готовност и организирани екипи от трудови посредници, които поетапно да извършат регистрация на всички желаещи да ползват услугите на бюрата по труда. Експертите ще запознаят търсещите работа и с възможностите за трудова мобилност и придобиване на нови знания и умения чрез включване в обучения по други, актуални за региона професии, допълват от ведомството.