Лаконични останаха представителите на Обединените патриоти относно оставката на правосъдния министър Цецка Цачева. Вицепремиерът в кабинета и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че това е личен акт, но оцени действията на Цачева като морален акт.

"Няма да е проблем оставката на Цачева за стабилността на правителството", катеторичен бе той.

Българите са чувствителни на тема имоти, коментира председателят на парламентарната група на Обединените патриоти и лидер на Атака Волен Сидеров. Той допълни, че това решение на Цачева показва, че на обвинения се отговаря с оставка.

Информацията, че правосъдният министър Цецка Цачева е разговаряла с премиера Бойко Борисов и е изразила желанието си да подаде оставка, завари Сидеров и Каракачанов на конгрес на ВМРО. От него отсъстваше лидерът на третата партия в Обединените патриоти - на НФСБ Валери Симеонов.

Оставката на Цачева идва на фона със скандала за апартаментите на властта в столичния кварта "Изток" в сгради на "Артекс". Появиха се съмнения, че четирима души от висшите етажи на властта - Цачева, лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, депутатът Вежди Рашидов и зам.-министъра на спорта Ваня Колева са купили имотите на цени под пазарните.

Вчера Цачева настоя за пълна проверка на закупения от нея апартамент на улица "Юри Гагарин" в сградата на артекс "Вселена". Малко по-късно от Върховната касационна прокуратура обявиха, че започва проверка и на четиримата.