ДПС работят за това България да има правителство и да възстанови нормалния политически диалог. Това заяви председателят на партията Мустафа Карадайъ.

„Днес е паметен ден в българската история, конструира се нов парламент след краткия живот и втори избори в рамките на 4 месеца. Докато някой размишляват и предполагат, кой от бъдещите кабинети би имали връзка с ДПС, спечелилата партия дали има връзка с ДПС  и други връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това България да има правителство и да излезем от кризата. Ние работим за това животът на българските граждани да се подобри.

Ние от ДПС не се занимаваме с предположения, не търсим и не създаваме интриги, не очакваме и не искаме власт заради самата нея. Ние знаем, че състоянието на нещата в страната, зависят от радикални реформи и от ясна политическа управленска програма.

Трябва да се справим с много задачи и то ако не в крак, то поне на крачка от държавите от ЕС. Изборните резултати ясно показаха волята на народа, като тази промяна минава през диалог и компромиси за постигането на целта – достоен живот за всеки български граждани”, каза лидерът на ДПС.

„Ако заменим едно безвремие с друго, то няма смисъл да си губим времето, ако вместо джипката чакаме от телевизора да разбираме за постиженията на държавата – няма смисъл да си губим времето. Час по-скоро трябва да се посочат приоритетите и програмата с ясни къси срокове по всеки приоритет. Успехът изисква жертви и ние трябва да сме готови за това. Нека управляващите да осъзнаят, че предстои много работа. Правителство на малцинството  може да изведе България от кризата, ако има отговорност, дългосрочна визия и диалог. Моментът е исторически, няма нищо по-велико от това да имаш волята и решимостта с нужния капацитет и визия да промениш света, независимо дали си малцинство или не.

Успех на управляващите, но и ги предупреждаваме, че България не може да си позволи ново безвремие.  Бъдете на висотата на своята отговорност”, каза председателят на ДПС.