Местният лидер на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев и първите 10 в листата за депутати се регистрираха в 16 РИК за изборите.  По думите на Тотев листата е доста по-различна от последния вот, който се проведе на 4 април. Традиционно водач в Пловдив град остава Бойко Борисов, но след нея има доста размествания.

„ Над 40% от листата са нови  лица. Изказвам благодарност на Вежди Рашидов и Спас Гърневски, те дадоха всичко от себе си, като отстъпиха местата си.   Сега  четвърти е председателят на ГЕРБ – Младежи Пенчо Малинов, двама от най-успешните ни районни кметове – Костадин Димитров и Иван Стоянов. Тук е и  Аргир Аригоров – зам.-директора на РЗИ Пловдив, който помогна градът да мине през ковид кризата. Смятаме, че с тази листа сме взели поука от предходните избори и ще увеличим резултата в Пловдив поне с един мандат”, каза Тотев. Той допълни, че се надява ГЕРБ Пловдив да има силно присъствие в следващия парламент, тъй като и самата листа е доста по-пловдивска. Има и активно участие на младежката организация на ГЕРБ, както и четирима директори на училища.

Третият в листата Радомир Чолаков бе лаконичен преди регистрирането на листата.

„ Обръщам се към всички членове и симптизанти на ГЕРБ, ако имат самоуважението си да гласуват отново за ГЕРБ. И ако са се ядосали, както предполагам, заради несправедливите обвинения, всеки един от тях да доведе по още един глас”, каза Чолаков.

Десети в листата е д-р Илко Семерджиев от коалиционната квота на СДС. Той каза, че изборът пред България е цивилизационен и от нас зависи, по какъв път ще тръгнем – евроатлантически или евразийски.

Челото на листата на ГЕРБ:

1.Бойко Борисов

2.Иван Тотев

3.Радомир Чолаков

4.Пенчо Малинов

5.Доц. Стефан Шилев

6.Костадин Димитров

7.Иван Стоянов

8.Аргир Аргиров

9.Д-р Валерия Славова

10.Д-р Илко Семерджиев