„Има такъв народ“ направи всички необходими усилия, за да има правителство, но някак останахме неразбрани в опитите си да покажем, че сме готови да управляваме, това заяви съпредседателят на партията Ивайло Вълчев. Бяхме наивни, което в политиката не носи добри резултати, заяви той.

По думите му да спечелиш избори и това да влезеш в управлението, са две различни неща. Едното го решава народът, другото и евентуалните партньори, обясни Вълчев.

„Бяхме готови с решения, за наше съжаление те не срещнаха разбирането на тези, които бихме искали да имаме като евентуални партньори“, посочи зам.-председателят на ИТН. По думите му има партии, с които нямат обща база за разговор, а БСП са показали, че могат да водят диалог и да се стига до експертни решения.

Според него след тези избори, каквито и да са резултатите, партиите на протеста вече ще бъдат доста по-готови за диалог.

„Обвиниха ни, че в политиката сме разчитали на истината, което за мен беше странно. Моралът, думата, да си стиснеш ръката с някого, все още значи нещо за мен. Бяхме наивните, които продължават да вярват в това. Политиката се оказа доста по-мръсна и хлъзгава“, коментира Ивайло Вълчев.

„Лошото е, че в един момент човек има два хода - или да продължи да бъде такъв, какъвто е, или да стане като останалите. При единия случай рискуваш да понесеш негативи за това, защото хората искат да видят бързи решения, които да дойдат веднага", допълни още Ивайло Вълчев.