ДПС търси своя нов приемник, за да продължи да съществува, но всички знаем, че през последните 30 г. това е целувката на смъртта за всеки, който я е приел. ДПС се е превърнала в едно икономическо предприятие. Ние ще направим всичко възможно ДПС да не е във властта и това е един от начините страната да излезе от този корупционен модел. Това заяви депутатът Ивайло Мирчев от "Демократична България" в ефира на Нова телевизия. 

На въпрос дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет с мандат на "Има такъв народ", ако официално за него даде подкрепа и ДПС Мирчев заяви: "Демократична България" не може да има нищо общо с ДПС".

Относно комисиите в парламента, които трябва да разследват предишното управление, той уточни, че "това е само началото и трябва да довършим започнатото, защото иначе може да видим един изключително истеричен бивш премиер като вчера, да се върне". 

От комисията "Росенец" той очаква тя да покаже "как институциите обслужват Доган". 

Преди година на "Росенец" това беше опит на Бойко Борисов да бъде предизвикано етническо напрежение между българи и турци. Вместо това ние заедно пяхме химна. Тогава Борисов започна да звъни на Христо Иванов, а Младен Маринов и Христо Терзийски управляваха цялата акция, коментира Мирчев.