Oт партия "Има такъв народ" ще отидат на срещата, планирана от "БСП за България" днес, но няма да подкрепят кабинет на БСП.

Това съобщи от парламентарната трибуна Тошко Йорданов.

"В тоя парламент няма нито една партия, която да заяви подкрепа за нашия проектокабинет. Била сте в нашия кабинет. Не е като да не знаете как изглежда кабинетът отвътре. Като отидем след малко на срещата, ще ви заявим, че няма да подкрепим вашия кабинет", обърна се Йорданов към Корнелия Нинова.

Той допълни, че в знак на приличие ще отидат да го съобщят на срещата. Тошко Йорданов обвини БСП, че се опитват да спасят бюрото на Гешев и също, че се опитват да спасят да не се закрият спецсъда и спецпрокуратурата.

"Този парламент е пълен с лицемерие. Днес е денят за лицемерие на БСП. Това, което предлагат БСП под формата на загриженост за приемането на бюджета, значи да се съкрати НС от 5 до 7 дни. Причината не е бюджета, а че ако не бъде прекратен в този срок може да приемат промените, касаещи ограничаване на правомощията на главния прокурор, нов закон за НСО, следствието и прокуратурата. Затова БСП драпа заедно с ГЕРБ, подозирам и с ДПС. Ако ДПС ме опровергаят, но в момента ГЕРБ и БСП са в коалиция докато се правят на опозиция. Днес лицемерието ви е очеизвадно и отново се гушнахте с герб, госпожо Нинова. Ако това предложение на БСП мине те трябва да изпратят шоколадови бонбони и букет цвета на г-н Иван Гешев", довърши още Тошко Йорданов.