Отворени сме за разговори. Имаме желание да има управление. От никого досега не сме търсени. Това каза пред БНТ зам.-председателят на "Има такъв народ" Ивайло Вълчев.

Политиката е диалог и компромиси, каза пък Мика Зайкова. Тя призова депутатите, които ще влязат в следващия парламент, да спазват клетвата си и да работят за България.

Няма правителство и министър-председател, който да каже, че няма да има повишаване на пенсиите, категорична бе тя в отговор на критиките, че партиите са си купили гласове на пенсионерите с вдигането на пенсиите. Тя подчерта, че токът става много скъп.

Нашето предложение беше въобще да се преразгледа базата за пенсиите, а не да се дават 120 лв. за три месеца, допълни Вълчев.

Трябва да има съдебна реформа, но тя не се яде. Всеки българин го интересува дали ще има с какво да нахрани семейството си. Сега за издръжката на един човек трябват над 650 лв., но не се смята токът. Ние в нашия екип работим много усилено. Енергетиците работят за нови мерки. Ние подготвяме нова програма, като я районираме и подобряваме програмата си. В скоро време до 3-4 дни ще има резултат, каза още Зайкова.

В борба, в която влизат три личности, от които всяка тежи по много, тепърва ще се види. Всеки тръгва от стартова позиция. Ще се види дали всеки ще рекламира своите виждания или ще се нападат един друг. За мен ще бъде жалко, ако и в тази надпревара негативното говорене и нападките вземат връх, категоричен бе Вълчев по отношение на трите основни кандидатури за президент - на Румен Радев, проф. Анастас Герджиков и на Лозан Панов.

Проф. Герджиков е в много трудна ситуация. Мислите ли, че народът е толкова късопаметен и е забравил последните 12 г.?, попита Зайкова.

Двамата бяха категорични, че няма причина партията им да съжалява за подкрепата си към Радев. ИТН преценили, че няма нужда да издигат собствен кандидат.