Централната избирателна комисия е възложила на "Информационно обслужване" АД компютърната обработка на данните в РИК и ЦИК от гласуването и издаването на бюлетин на ЦИК с технически носители за резултатите от гласуването в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. Това ставя ясно от решение на ЦИК.

Подготовката за европейските избори на 26 май вече тече ударно. 120 000 лева с ДДС отпусна Министерският съвет за подготовка на изборни книжа. Срещу тази сума, спечелилият обществената поръчка, ще трябва да осигури документите, с които работи изборната администрация. Става дума за протоколи на секционните и районните избирателни комисии, пликове за съхранение и други.

48 хиляди лева пък бяха отпуснати за печатите, които ще се използват в деня на вота. Общият им брой трябва да бъде 14 580. Като тези за обикновените секции в страната и у нас са правоъгълни, а тези за подвижните секции, където гласуват хората със затруднено придвижване са кръгли. Всъщност печатите са много важни за изборния процес, защото без тях и бюлетините, и протоколите са невалидни.

ЦИК за евроизборите: За партии - не повече от 2 млн. лв., за инициативен комитет - 100 000Забранява се получаването на анонимни дарения под каквато и да е форма