„Лицата, които са представени в проектокабинета на "Има такъв народ", са непознати. Не мога да коментирам хора, които не познавам, но не съм изненадан, защото в крайна сметка "Има такъв народ" това заявяваха, че ще предложат такива хора, които не са се занимавали с политика и горе-долу това направиха. Това заяви пред БНТ зам.-председател на ПГ на "БСП за България” Христо Проданов. Днес на заседание на Националния съвет ще се вземе съответно решение за по-нататъшните действия на БСП.

 "До края на деня всичко за тези хора ще излезе наяве. Знаете активността и на медии, и на анализатори. Ние също се интересуваме от личността на тези хора, от тяхното минало, за нас е важно те да са с безупречно минало и да са професионалисти в сферите, в които са предложени да участват да провеждат политиката на едно евентуално бъдещо правителство", коментира Проданов. Той допълни, че са намерени общите между двете партии неща, вече има представен състав на кабинета, другото, което държат от БСП - е да има политически акт, документ, политическа декларация или нещо друго, в което ясно да се поеме ангажимент за провеждането на конкретни политики.

"Ако това не се случи най-вероятно Националният съвет няма да ни даде санкция да подкрепим такова правителство, защото ние практически в тези разговори не участваме за съставяне на коалиция, ние участваме в тези разговори за подкрепа на определени политики, И ако това правителство гарантира, че ще изпълни тези политики в обозрими кратки срокове, евентуално ще дадем такава подкрепа. Ако то не се заеме с такъв ангажимент, ние нямаме основание на какво да дадем тази подкрепа", обясни зам.-председателят на ПГ на БСП.