Бихме подкрепили кабинет с мандат на „Има такъв народ“ дори да няма наши министри, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов. Той определи един такъв кабинет, като правителство на промяната.

"Избирателят е възложил надеждите си за промяна на „Има такъв народ“ и тяхна е отговорността на съставяне на правителство", смята Иванов.

Те все още не са водили разговори за кабинет с "Има такъв народ", но в Народното събрание имали прекрасен диалог. Категоричен е, че отговорността за ново правителство е на хората около Слави Трифонов. 

"Предварителни условия няма да поставяме. Не е време за разговори за министри, защото още не сме говорили за промени. Готови сме да подкрепим правителство и без наши представители. Надеждата за реализиране на промяна беше възложена на "Има такъв народ" и те имат отговорността и възможността да реализират мандат. Ако ни бъде поискана подкрепа ще водим много сериозни преговори. Ние смятаме, че управление трябва да бъде излъчено, но не какво да е, а на промяната. Моят призив е да спрем взаимните атака, защото това само помага на ГЕРБ", каза още Иванов пред БТВ.

Той е категоричен, че няма от ДБ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ.

"Твърденията за подаване на ръце е леко пресилено, няма да бъда по-остър, защото може да гледаме на тези събития като подобряване на комуникацията. Корнелия Нинова можеше, ако е имала информация затова, че се готвят такива назначения предварително да съгласува намеренията си за такъв мораториум. Това, което бе предложено бе непригодно", каза още той.