Това е политическа детска градина и ни предстои тепърва да израснем. И ще има кабинет след седмица, ако детската градина рязко скочи в 10-ти клас“, заяви в ефира на bTV Николай Хаджигенов.

"Днес имахме среща с ръководството на парламентарната група на ИТН, за да видим какво се случва, за националното положение. Попитахме кой ще е кандидатът им за премиер, не ни казаха. Но зададоха хипотеза - бихме ли били така любезни да подкрепите кандидат като Илиев. Отговорихме им - не", допълни Хаджигенов.

Съпредседателят на коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме коментира, че от партията са склонни да дадат подкрепа на ИТН, но не „просто така“.

„Имаме конкретни изисквания.  Ние намираме за неприемливо политическо поведение като тяхното. В момента ИТН се държат така, сякаш са единствената политическа сила – те са първи, но не единствени. Наблюдавахме нещо подобно през последните 12 години и това е нещо, с което не сме съгласни“, обоснова се той.

 „Малко прекаляваме с призраците в гардероба. Понякога те са просто сенки“, коментира Хаджигенов на въпроса дали вижда „дългата ръка на ДПС“.