Политическите сили трябва да се научат да работят с други и в трудни условия. Това каза пред БНТ депутатът от "Изправи се! Мутри вън" Николай Хаджигенов.

По думите му като най-малка сила в парламента са дали инициативата за започване на неофициални политически разговори с всички опозиционни партии. Не са говорили все още с БСП и ДПС.

"Можем да обединим около определени политики - правосъдна реформа, конституционни реформи. Това е достатъчно като обединение за всички. Правителство на малцинството е един работещ вариант", добави той. 

"Ние искаме да направим определени неща по определен начин. Хубавото в тази политическа бъркотия е, че имаме 95% съгласие. ДБ избълваха една купчина законопроекти. Аз вкарах закон за премахването на фигурата на вечния обвиняем. Ние се допълваме, което е чудесно", каза депутатът. 

"Това със щабовете и генералите с черни униформи мисля, че е прекалено. Ваксинационният план - това работи", каза Хаджигенов. 

"Имаме много силен икономически екип. Има доста предложени мерки, работи се упорито, вкарали сме мораториум вчера. Надявам се, че показахме, че имаме един жив парламент, не канцеларски печат на Борисов, парламент, който иска нещо да промени", допълни той. 

"Няма да видим Бойко Борисов утре в парламента", предполага Хаджигенов.

Николай Хаджигенов каза още, че поне година е необходима, за да бъдат направени исканите от тях промени.

"Не бих подкрепил нито едно предложение на ГЕРБ", добави той.