Забавна ситуация, която предизвика бурен смях, се разигра по време на осмата политическа академия на Жени ГЕРБ "България с хоризонт Европа 2023", която се проведе във Велико Търново.

На въпросите на дами, членове на организацията, отговаряше лидерът на партията Бойко Борисов, но… по особено интересен начин започна питането си една госпожа.

"Няма да изпусна шанса да ви задам въпрос за любимата ви община Плевен. Има неща, извън личностните взаимоотношения, които трябва да бъдат сложени на масата", започна тя.

Идеята й бе Борисов и Цветанов да посетят лично Плевен, защото местната структура не била утвърдена като общинска структура и имало нужда от провеждането на един разговор очи в очи, в който "някои неща да си кажем".

"Кога и какво трябва да се случи, за да може Плевенската структура, която все още не е... Заедно вие, като национално призната двойка, г-н Цветанов и вие, кога...", попита дамата и накара всички в залата да започнат да се смеят и да ръкопляскат, пише "Стандарт".

Борисов и дясната му ръка Цветанов също избухнаха в смях, а премиерът бързо влезе в джендър тематиката и уточни, че със сигурност: "Искам да съм мъжа, родител 1".

"Аз официално казвам, че се идентифицирам като баба №1, ваша", добави тя и бързо върна разговора в сериозното му русло.

Инак на въпросната среща, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че има една тема – етнически модел или етническа толерантност, с която ГЕРБ няма да прави компромис. Поводът за изказването му е обвинението на БСП, че между ГЕРБ и ДПС има договорка за Закона за вероизповедания. Премиерът категорично отрече за подобна договорка.

Бойко Борисов: Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася!


"Толкова усилия положихме и се разбрахме със Саудитска Арабия за радикалния ислям, че на Балканите, в България не само че няма да се проповядва, а точно обратното - ислямът, където се говори за мир, дружба, разбирателство, както при християните. И го даваме като пример за етническа толерантност. Какво лошо има?!", попита риторично премиерът Борисов.

В старопрестолната ни столица, той каза още, че е бил участник във Възродителния процес като 27-годишен командир на батальон.

"Такава мъка, такъв ужас повече никога няма да допусна, докато зависи от мен нещо. Майка, като ме изпращаше с военната униформа, с автомата, с кубинките, знаеше къде ме праща".

"Понеже бяхме във Варшавския договор, имаше противостоене на НАТО, и това ни спаси. Иначе хиляди масови гробове щеше да има като в бивша Югославия. Ужасно, чудовищно време, сътворено от БКП/БСП", уточни той.

"Цял живот съм бил биткаджия, но искам да се спася, защото не е добре да има битка. Не дърпай бабички, дърпай здравите мюсюлмани", кипна Бойко Борисов.