ГЕРБ внесе жалба в Централната избирателна комисия срещу президента Румен Радев за "нерегламентирано и абсолютно безцеремонно участие на президента в предизборната кампания в полза на БСП". Жалбата беше внесена от депутата от ГЕРБ Тома Биков и зам.-председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов.

"Къде се намира предизборният щаб на БСП? Дали се намира в Президентството? Господин Иво Христов, в качеството си на кандидат за евродепутат от БСП, продължава да бъде председател на стратегическия съвет към президента", заяви Паунов и допълни: "Тук БСП и президента са в много добра позиция, защото опорнита точки се пишат от един и същи човек и те ги ползват и двамата едновременно".

Това е поредният епизод на взаимни обвинения между ГЕРБ от една страна и президентът и червените от друга. Скандалът започнаха червените, които атакуваха министър-председателя, че използва поста си за предизборна кампания.

С подобна позиция излезе държавният глава Румен Радев. "Аз не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет", заяви държавният глава. В отговор премиерът нападна: "Трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да искаме от ЦИК да му забрани да прави кампания, всяко негово изказване е срещу управлението в полза на опозицията".

Президентът обаче продължи с атаката и настоя за още разкрития за политиците като се започне от офшорните сметки.

"Водачът на листата на БСП за България е политик, които получи обвинение от прокуратурата, защото е подозирана в пране на пари точно през офшорни сметки. Когато се говори за сметките е добре президентът да се обърне към собствената си листа и собствената си партия", заяви Тома Биков.

"Това е все едно президентът на БФС през ден да казва колко зле играе "Левски". Естествено, че в "Левски" ще го гледат малко подозрително", допълни Биков.