ГЕРБ изненада „Демократична България”, като  е събрала подписи, които ще ги внесе в деловодството на Народното събрание за създаването на анкетна комисия по изясняване на фактите и обстоятелствата около случая "Росенец”. Това обяви депутатът Тома Биков. Макар от ДБ да бе започнала да събира подписи за тази комисия, от ГЕРБ вече са го сторили.

"От парламентарната група на ГЕРБ и СДС вече сме събрали 48 подписа и след малко ще ги внесем за създаването на анкетна комисия, която да установи случая около Росенец, който иска нека се подпише под нашето предложение”, каза Биков и отбеляза, че ядрото от новите партии заедно с ДПС се е фокусирало върху общи задкулисни действия.

Сблъсъкът между ГЕРБ и ДПС продължи, като Биков заяви, че благодарение на гласовете на ДПС е бил избран Георги Ганев за бюджетната комисия.  Спорът продължи за програмните правителства  и коалиционните отношения на двете партии през годините.

"Не тези, които са били в управление с ДПС изгоряха, а тези които са били с ГЕРБ. "Реформаторския блок", АБВ, патриотичният блок къде е? Всеки, който сте прегърнали в управлението изчезва от политическия живот каза”, каза Йордан Цонев.

Депутатите се отказаха от изслушването на Борисов в НСПредложението беше гласувано в зала и одобрено