ГЕРБ-СДС се регистрираха за изборите на 14 ноември. Десислава Атанасова, Георг Георгиев и Румен Христов внесоха в ЦИК 27 хиляди подписа за регистрация на президентските и парламентарни избори.

„Днес приключват номинациите в структурите ни и за двата вида избори. Когато ги обобщим, веднага ще ги обявим пред медиите и обществото”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ пред журналисти на въпрос кога ще обявят кандидатурата си за президент, предаде „24 часа”.

„Ние винаги си поставяме една и съща цел - повече доверие от българските граждани. В този смисъл в законоустановения срок ще представим нашите кандидатури. Въпреки опасенията, че мачът е свирен, публиката ясно може да различи по-добрите играчи. Обществото вече се събужда е ще покаже това с вота си, допълни тя. Имената не са единственото важното нещо. Трябва да говорим за изборния процес и защо се стигна дотук, как политическите партии, които спечелиха доверието на хората, не могат да носят отговорност и българите са принудени за пореден път да ходят на избори. Трябва да говорим за проекциите на един политически инженер и това е президентът Румен Радев. Хаосът, до който стигна цялата ни политическа система, на разбъркването, което той направи и миналата година и с това, че не беше център за консенсус на обединение и на институции, и на политически партии, за да се носи отговорност за българските граждани”, продължи тя.

Атанасова критикува партиите, които ръкопляскали на приетите ударно промени в Изборния кодекс в 45-ото Народно събрание. Тя подчерта, че никой Надяваме се, че ГЕРБ, заедно с нашите партньори от СДС ще бъде първа политическа сила. Ние сме показали, че можем да бъдем управляващи, каза Атанасова.

Тя обясни, че е при всички положения ще има обновление в листите на коалицията. Това бил нормален процес в партиите. В рамките на 45-ото НС поканихме част от партиите за разговорите, в рамките на 46-ото всички искаха да ни изчегъртат.

Сега, макар и малко от политическите субекти осъзнаха, че трябва да се води разговор с всеки, каза тя.