ГЕРБ може да очаква разгромна победа на изборите в Пловдив.  В анкетата на TrafficNews, в която участие са взели над 5000 души, 29,35% от читателите ни са посочили, че ще гласуват за коалицията ГЕРБ – СДС.   

Организацията на ГЕРБ под тепетата се готви за един от най-силните си резултати в цялата страна, а е възможно на второ място да завърши формацията на Слави Трифонов – „Има такъв народ”. За нея предпочитание са дали 13,51% от анкетираните.

Разбитата от скандали в Пловдив БСП се нарежда на трето място с едва 11,17%.  Очаква се отлив на много от гласоподавателите на социалистите под тепетата заради подмяната на цялата листа, като нито един от избраните на предни места не остана в листата.

На четвърто място читателите ни са посочили „Демократична България”, като за нея са гласували 8,95%. Формацията на Мая Манолова и Отровното трио -  „Изправи се! Мутри вън! има подкрепата на 4,32%.

Изброените дотук партии са единствените, които според читателите ни ще минат 4%.

За традиционно силната организация на ВМРО в Пловдив ще гласуват 3,07%.  На следващо място е другата патриотичната формация  НФСБ – ВОЛЯ с 2,26%. ДПС може да разчита на подкрепата 1,80%.  „Републиканци за България” е събрала едва 0,67%.

Другите формации имат подкрепа от 5,9% общо, а все още не са решили 7,92%.

Няма да отидат до урните 11,09%.

Проучването на „Алфа Рисърч” за изборите, вижте в линка:

Алфа Рисърч: ГЕРБ увеличава преднината пред БСП, 7 партии с шанс за парламентаЗапазват се близки позициите между третата и четвъртата политическа сила – Има такъв народ и ДПС